Fogászat Zalaegerszeg

Fogorvos Zalaegerszeg

Rengeteg a fogászat Zalaegerszegen. Szinte minden második utcában van egy. Én már hatvanegy éves vagyok, és – szerencsére – harminc évvel ezelőtt sikerült megtalálnom a számomra legmegfelelőbb fogorvost a városban, így azóta ugyanahhoz járok a fogászati problémáimmal. De ha most kellene praxist választanom, biztosan bajban lennék a nagy választék miatt. Azt sem tudnám, hogy hogyan kezdjek neki a válogatásnak. Egy régi jó barátnőm épp ezzel a problémával néz most szembe. Immár huszonöt éve ugyanahhoz a fogorvoshoz járt kezelésekre, a praxis azonban a múlt héten hirtelen bezárt.

Állítólag meghalt a fogorvos. A barátnőm pedig most nem tudja, hogy melyik fogászathoz is lenne érdemes fordulnia. Több ismerősétől is érdeklődött, hogy vajon melyik a legjobb fogászat Zalaegerszegen? Tőlem is megkérdezte, én természetesen a saját orvosomat ajánlottam neki, hiszen számomra ő jelenti a nagybetűs ORVOST. A barátnőm ettől az ötlettől azonban elzárkózott, azzal érvelve, hogy ez a praxis nagyon drága a számára. Holott a mai gazdasági helyzet és a folyamatos inflációnövekedés mellett az a fogászat, ahová én járok, kicsit sem tekinthető csillagászati árúnak.

A zalai megyeszékhelyen vannak ennél jóval drágább praxisok is. Persze tény, hogy nem ez a fogászati rendelő a legolcsóbb a városban, de hát a szakszerű kezelést mindig is meg kellett fizetni. A szaktudás, az emberség, a precizitás és a minőség elsődleges kellene, hogy legyen minden páciens számára. Aki pedig úgy gondolja, hogy a fogai nem érnek meg ennyi befektetést, az meg is érdemli, hogy alacsonyabb színvonalú ellátásban részesüljön. Miután vázoltam ezen véleményemet a barátnőmnek, nagyon megharagudott, és nem is beszélt velem két hétig. A végén persze kibékült velem, hiszen tizenhét év barátságot nem fogunk az eltérő nézeteink miatt felrúgni.

Miután újra beszélőviszonyba kerültünk egymással, elmesélte, hogy abban az ominózus találka nélküli két hétben is keresgélt a zalaegerszegi praxisok között, és azt is elmondta, hogy milyen szempontrendszert alkalmazott a válogatás során. A böngészést az interneten kezdte, beírta a keresőbe a fogászat Zalaegerszeg kifejezést, és a megjelenő találatok között kezdett el mazsolázni. A kereső által felsorolt első tíz találatot nézte meg alaposabban, mert úgy gondolta, azok a nívósabb praxisok. (A többit épp csak átfutotta, a harmadik oldalt pedig meg sem nézte. Ezzel nem értek egyet, ez ugyanis csak a megfelelő honlaptámogatáson múlik.) Ezen fogászatok mindegyikét tüzetesen – a honlapjukon keresztül az online véleményezésükön át egészen az ismerősei által elmesélt tapasztalatok alapján – átszűrte. Ezen a rostán három fogorvosi rendelő esett ki nála. Mégpedig azért, mert nem volt elég vonzó számára a páciensek általi megítélésük.

Legalábbis a netes fórumozók szerint nem nyújtanak magas színvonalú minőségi szolgáltatásokat ezek a praxisok (melyeknek én személy szerint nem hinnék.) Ezek után pedig elkezdte őket a saját rendszere alapján osztályozni. A következő rostán azok a fogorvosok jutottak át, akik megnyerő weboldallal rendelkeztek. (Ezt a típusú szanálást kicsit sem értem, hiszen egy praxis attól, hogy sokat foglalkoznak annak honlapjával, még korántsem biztos, hogy a szolgáltatásai kapcsán is nívósnak minősül. Ez ugyanis csak idő, illetve pénz kérdése, és egyáltalán nem mutatja a szakmaiasságot, valamint a hozzáállást.) Ennél a szűrőnél újabb négy fogászatot minősített nem megfelelőnek. A fennmaradó három potenciális praxis következő rostája a szolgáltatásaik ára alapján valósult meg nála. (Ez szintén érthetetlen számomra. Persze – ahogy az már említésre került – ezt már kifejtettem neki is, és lett is belőle egy jó kis vita.) Megérdeklődte tehát mindhárom fogorvosi rendelő szolgáltatásainak árait, és az alapján állította fel a rangsort.

Az eredményen ő lepődött meg a legjobban. Ugyanis nem más lett a befutó, mint az én fogorvosom. Szóval úgy tűnik, hogy bárhogy is osztályozzuk a zalaegerszegi praxisokat, legvégül az a fogászat kerül ki győztesen, amelyikhez én már harminc éve elköteleződtem. Nem csoda, hiszen ez a praxis megbízható, humánus, minőségi szolgáltatásokat nyújt, és mindezt megfizethető áron teszi. Arról nem is beszélve, hogy – ezek szerint – szerepel a kereső első tíz találatában, magas elégedettségi mutatóval bír a páciensek között, neki van a legmegnyerőbb honlapja, és az árlistájában is első a legjobbak közt.

Mi őket választottuk.